Estem publicant la nova SEU ELECTRÒNICA de l'Ajuntament d'Amposta. Preguem disculpeu les molèsties.

Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 La Festa de la Carxofa d’Amposta reparteix 9.000 racions en dues hores

La Festa de la Carxofa d’Amposta reparteix 9.000 racions en dues hores

Després de vint edicions, la Festa de la Carxofa d’Amposta és una de les festes gastronòmiques de més trajectòria a les Terres de l’Ebre. La col·laboració d’entitats de la ciutat, principalment de l’Associació de Restauradors és una de les claus de l’èxit.

publicat el 02/03/2015

La Festa de la Carxofa d’Amposta reparteix 9.000 racions en dues hores

Al voltant de 5.000 persones es van reunir al Pavelló Firal d’Amposta el dissabte dia 28 de febrer en la 20a Festa de la Carxofa, un esdeveniment de promoció turística de la capital del Montsià que, després de dues dècades s’ha convertit en la cita gastronòmica de més trajectòria de les Terres de l’Ebre, i la pionera al territori.
La Festa, que com és tradicional se celebra el darrer dissabte del mes de febrer, es va iniciar a les 10 del matí al Mercat Municipal, on es va repartir un primer tast i un vermut, i on la Federació de Comerç va organitzar una fira Fora Estocs amb les ofertes de la campanya de rebaixes.
A partir de les 11 del matí es van obrir les portes del Pavelló Firal, i tal com apuntaven les previsions es van esgotar les 9.000 racions disponibles de carxofa en dues hores. Totes les racions que es van repartir eren plats cuinats amb carxofa de la mà dels restauradors de la ciutat que combinen l’hortalissa amb tot tipus de productes com l’arròs, les mandonguilles, els seitons o els dolços. Els assistents van poder triar entre tota l’oferta i fer fins a 6 degustacions de carxofa amb un tiquet de 10 euros. Cal recordar que un 70% dels assistents a la Festa de la Carxofa d’Amposta són visitants de fora del territori.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > La Festa de la Carxofa d’Amposta reparteix 9.000 racions en dues hores

Per segona vegada, a més, es va fer la tria del millor tast de la jornada, un premi simbòlic realitzat pels alumnes del taller ocupacional del centre d’educació especial APASA d’Amposta per al qual va fer de jutgessa l’antropòloga Carme Queralt que ha publicat diversos llibres sobre la cuina a les Terres de l’Ebre. El guanyador va ser un braç de gitano de carxofa del restaurant Entre Pa i Pa.

La festa, que ha estat tot un èxit, ha donat el tret de sortida a les XII Jornades Gastronòmiques de la Carxofa en les que durant el mes de març es podran degustar als restaurants de la ciutat diversos menús que tenen com a protagonista la carxofa, producte estrella de l’horta.

La Festa de la Carxofa és la cita gastronòmica per excel·lència de la ciutat d’Amposta i l’objectiu de la jornada és que esdevingui un aparador no només de l’oferta en restauració sinó també del potencial cultural, turístic i comercial de la ciutat. Després de dues dècades celebrant la jornada, la Festa de la Carxofa d’Amposta s’ha convertit ja en un referent del calendari gastronòmic arreu del país i cada vegada són més els visitants que arriben a Amposta per gaudir-ne aprofitant així per conèixer la ciutat, el Delta de l’Ebre i els seus paratges naturals. Juntament amb aquesta cita gastronòmica, Amposta afegeix al seu calendari gastronòmic dues jornades gastronòmiques més al voltant del seu producte més reconegut, que és l’arròs, les jornades de l’arròs se celebren als mesos de juny, amb motiu de la plantada de l’arròs als camps i a l’octubre, en temps de la sega. Amb aquestes iniciatives, gastronomia i paisatge es mariden en una experiència turística inigualable durant qualsevol època de l’any.

Ajuntament d´Amposta > Comunicació > La Festa de la Carxofa d’Amposta reparteix 9.000 racions en dues hores

L’objectiu final de la festa és promocionar un dels productes estrella de la terra i les seves possibilitats gastronòmiques, i a través de la cuina i de la promoció comercial, cultural i lúdica, atreure visitants a la ciutat i al territori aprofitant el seu potencial turístic.

El Museu de les Terres de l’Ebre va fer jornada de portes obertes al llarg de tot el dia i ofereix visites guiades gratuïtes a les exposicions permanents del Museu: “Les Terres de l’Ebre, de la prehistòria a l’edat mitjana” i “L’Ebre, camí d’aigua”.

Aquests són els tastos que es van poder degustar a la 20a Festa de la Carxofa d’Amposta:

  • BOSC DE RIBERA: Fideuà de carxofa, xampinyons i botifarra d’arròs esparracada
  • COR DEL DELTA: Coca de seitons amb carxofa
  • EL SECRET: Broqueta de bunyols de bacallà amb carxofa
  • ENTRE PA I PA: Braç de gitano de carxofa
  • ELS ULLALS: Trufes amb carxofa confitada
  • GATSBY: Arròs amb carxofa i pernil
  • L’ANTIC: Mandonguilles amb carxofa
  • CASA DE FUSTA: Arròs melós d’ànec i carxofa
  • TEMPS DE TERRA: Carxofa fregida amb oli Cocons
  • PASTISSERIA POUS: Prètzel

Ajuntament d´Amposta · Pl. de l´Ajuntament, 3-4 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’AjuntamentRSS de l’Ajuntament




Edifici Lo Sindicat (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 40 27
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies






Fab Lab TE (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 (edifici Lo Sindicat) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 94 50 | fablabte@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies






Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó (Ajuntament d´Amposta)
Adreça provisional: Av. de Sant Jaume 42-52 (Oficina de Turisme - Espai Km 0) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 48 21 | bcsja@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies