Estem publicant la nova SEU ELECTRÒNICA de l'Ajuntament d'Amposta. Preguem disculpeu les molèsties.
Inici Comunicació Notícies Notícies 2015 Amposta compleix dues dècades de festa gastronòmica de la carxofa
El dia 10 de febrer es va presentar al Mercat de Santa Caterina de Barcelona la 20à edició de la Festa de la Carxofa d’Amposta en una acció de promoció per atreure públic de fora del territori.
publicat el 24/02/2015
L’Ajuntament d’Amposta presenta aquest 2015 la 20a edició de la Festa de la Carxofa, una trobada gastronòmica que, sobre la premissa d’utilitzar el producte estrella de l’horta en la temporada d’hivern al Delta de l’Ebre, proposa als assistents a la cita tot tipus de receptes cuinades a base de carxofa i les múltiples combinacions que aquesta permet a la taula.
La festa tindrà lloc el darrer dissabte del mes de febrer, el dia 28, i dóna el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa que organitzen els diversos restaurants de la ciutat durant tot el mes de març. L’objectiu de celebrar la jornada en dissabte és atreure una part dels visitants que rep la ciutat cap al comerç. Per aquest motiu, els escenaris de la Festa de la Carxofa es diversifiquen i impliquen altres punts importants de la ciutat més enllà del Pavelló Firal on es repartiran els tastos de carxofa.
El Pavelló Firal serà, com ja és costum, el lloc on s’oferiran les degustacions de plats cuinats amb carxofa de la mà dels restauradors de la ciutat que combinen l’hortalissa amb tot tipus de productes com l’arròs, el bacallà, el foie o el pernil. Els assistents podran triar entre tota l’oferta i fer fins a 6 degustacions de carxofa amb un tiquet de 10 euros.
La Festa de la Carxofa és la cita gastronòmica per excel•lència de la ciutat d’Amposta i l’objectiu de la jornada és que esdevingui un aparador no només de l’oferta en restauració sinó també del potencial cultural, turístic i comercial de la ciutat. Després de dues dècades celebrant la jornada, la Festa de la Carxofa d’Amposta s’ha convertit ja en un referent del calendari gastronòmic arreu del país i cada vegada són més els visitants que arriben a Amposta per gaudir-ne aprofitant així per conèixer la ciutat, el Delta de l’Ebre i els seus paratges naturals. Juntament amb aquesta cita gastronòmica, Amposta afegeix al seu calendari gastronòmic dues jornades gastronòmiques més al voltant del seu producte més reconegut, que és l’arròs, les jornades de l’arròs se celebren als mesos de juny, amb motiu de la plantada de l’arròs als camps i a l’octubre, en temps de la sega. Amb aquestes iniciatives, gastronomia i paisatge es mariden en una experiència turística inigualable durant qualsevol època de l’any.
El dia de la jornada, els tastos de carxofa es complementaran amb diverses degustacions de productes de la terra, com el Celler Vins Andreu Roca i la Cooperativa de Gandesa amb la compra d’un tiquet a 2 € obsequiaran amb una copa de vi i 2 degustacions sota el suport del Consell Regulador de la Denominació d’Origen de la Terra Alta. A més, l’empresa La Musclera del Delta amb un tiquet de 3€ oferirà una degustació de 3 ostres més una copa de cava. Al mateix temps hi haurà degustació gratuïta de cervesa DAMM.
Activitats de promoció de la festa
Els dies previs a la celebració de la festa gastronòmica per excel·lència d’Amposta, hi haurà activitats de difusió dins i fora de la ciutat, de manera que un grup d’animació visitarà el Mercat Municipal d’Amposta el dimarts dia 24, repartint publicitat i animant el públic a participar-hi, el dia 19 de febrer ho farà als mercats de Tarragona, el dia 20 al Mercat Municipal de Reus.
Promocionar la Festa de la carxofa i les Jornades gastronòmiques d’Amposta a Barcelona és una prioritat per posar en valor no només la gastronomia sinó també altres punts d’interès de la ciutat com són els culturals, comercials i de natura que té Amposta per aconseguir atreure l’interès turístic. Per aquest motiu el dia 10 de febrer es va realitzar una primera presentació al Mercat de Santa Caterina de Barcelona amb l’alcalde d’Amposta i el regidor de Mercats, Comerç i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi.
Amposta s’ha de posicionar com a destinació turística diferenciada perquè té punts d’interès patrimonial, una reconeguda oferta esportiva i cultural i perquè ofereix una gastronomia de qualitat i un comerç de proximitat amb una oferta àmplia i diversa.
D’altra banda, durant la jornada del dia 28, es triarà el millor tast de carxofa d’entre tots els que hauran cuinat els restaurants participants. El guanyador rebrà un premi simbòlic realitzat pels alumnes del taller ocupacional del centre d’educació especial APASA d’Amposta.
Simultàniament a la degustació tindrà lloc, com ja ve sent habitual, una petita mostra on es podran adquirir productes típics com arròs, vi, oli, estris per fer rostides, formatges o embotits.
Cal recordar que la Festa de la Carxofa serà el plat fort d’una promoció Gastronòmica que tindrà lloc durant el mes de març que començarà amb les XII Jornades Gastronòmiques de la Carxofa on diferents restaurants ofereixen menús amb carxofa.
L’objectiu final de la festa és promocionar un dels productes estrella de la terra i les seves possibilitats gastronòmiques, i a través de la cuina i de la promoció comercial, cultural i lúdica, atreure visitants a la ciutat i al territori aprofitant el seu potencial turístic. Cal recordar que un 70% dels assistents a la Festa de la Carxofa d’Amposta són visitants de fora del territori.
Diversos espais per diversificar l’oferta
La plaça del Mercat d’Amposta, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Venedors del Mercat i de la Federació de Comerç d’Amposta serà un dels punts importants a visitar durant el dia ja que se servirà vermut i hi haurà uns fira fora estocs amb les millors ofertes del comerç de la ciutat. En aquest sentit, també cal remarcar la implicació de l’Associació de Venedors del Mercat que contribueixen a que la Festa tingui més volada.
El Museu de les Terres de l’Ebre farà jornada de portes obertes al llarg de tot el dia i ofereix visites guiades gratuïtes a les exposicions permanents del Museu: “Les Terres de l’Ebre, de la prehistòria a l’edat mitjana” i “L’Ebre, camí d’aigua”.
TASTOS CARXOFADA 2015
Ajuntament d´Amposta · Pl. de l´Ajuntament, 3-4 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’Ajuntament
Edifici Lo Sindicat (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 40 27
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies
Fab Lab TE (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 (edifici Lo Sindicat) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 94 50 | fablabte@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies
Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó (Ajuntament d´Amposta)
Adreça provisional: Av. de Sant Jaume 42-52 (Oficina de Turisme - Espai Km 0) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 48 21 | bcsja@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies