L’equip de govern ja ens ha reconegut que el segon contracte que vam signar amb l’empresa de neteja ISS l’octubre del 2016 de 15.000 euros per a la neteja de la Biblioteca Comarcal Sebastià J. Arbó no és legal. A més a més, de la bossa de 1.040 hores de neteja que fins ara "en teoria" s’utilitzaven per a aquest equipament, ara es destinen realment a altres àrees, com equipaments esportius i així no hem de pagar més. Tot plegat suposa un estalvi total de més 30.000 euros. A més, també estem pendents de la reclamació dels últims quatre anys, que són més de 4.000 hores que representarien uns 60.000 euros. Ens dediquem de forma imparable a vetllar pels interessos dels ciutadans. La prova és que només amb la neteja dels edificis públics hem estalviat 30.000 euros anuals. És només una petita mostra de tot el que fem i dels diners que hem estalviat denunciant males praxis i buscant sempre el màxim rendiment, productivitat i benefici per a la nostra ciutat.
Eliminem un altre impost
En el ple ordinari del març, celebrat el dia 27, vam aconseguir eliminar un altre dels impostos més injustos a pagar que existeix: l’impost de transmissions mortis causa, conegut com la plusvàlua. Es tracta d’un impost que han de pagar la gent que han perdut un familiar (la parella, un pare o una mare) sobre un immoble en el que segurament continuen vivint. Són persones que no han obtingut cap benefici econòmic de la recepció d’aquest immoble i és del tot injust que l’Ajuntament cobri uns diners per un benefici inexistent. En el seu moment, gràcies al nostre requeriment, ja es va augmentar el topall de 7.000 euros fins a 20.000 euros perquè la gent pogués obtenir una bonificació del 95% d’aquest impost. Ara, gràcies a la moció que vam presentar i que va ser aprovada en aquest últim ple, podrem eliminar completament aquest impost. Estem parlant de prescindir d’uns ingressos a les arques municipals inferiors als 10.000 euros anuals. Per aquesta quantitat podem eliminar aquest impost. Es tracta de fer un acte de justícia que no afectarà de cap manera a l’economia municipal.
L’eliminació d’aquest impost se suma a les rebaixes i bonificacions que el nostre grup municipal ha aconseguit des del maig del 2015. No oblidem, per exemple, un dels que ha beneficiat a més famílies del nostre municipi: la rebaixa del Impost de Béns Immobles (IBI), conegut com la contribució, que aquest 2017 arribarà fins al 25% en tots aquells habitatges de primera residència que ho sol·liciten. Al 2016, la rebaixa del 10% va arribar a més de 2.000 famílies. També hem aconseguit rebaixar l’impost de les escombraries en locals comercials de menys de 90 metres quadrats, una rebaixa que els hi ha suposat, aquest 2017, pagar 30 euros menys en el rebut de les escombraries. Va ser una de les nostres condicions per donar suport a les ordenances fiscals del 2017. Aquesta rebaixa suposarà una rebaixa del 33,3% en aquest rebut per als petits empresaris i comerciants que hi ha al nostre municipi.
Són tot promeses que vam fer durant la campanya electoral. Ara es demostra, que amb el nostre treball constant, les complim.
Sorea, un negoci ruïnós
En el ple del 27 de març també vam preguntar pel servei que Sorea està oferint al nucli del Poble Nou, un servei completament deficient i prehistòric, com el que dóna a Amposta. En aquest nucli del Delta de l’Ebre encara hi ha canonades de plom i fibrociment que provoquen fuites constants que deixen als veïns del Poble Nou sense servei i els obliga a abastir-se d’aigua amb garrafes, tant per a ús de boca com també per a la dutxa. A més, això que passa al Poble Nou suposa desenes de milers d’euros de pèrdues per a les arques municipals. Volem que l’Ajuntament faci tota la gestió i pressions necessàries perquè aquest negoci ruïnós per a la ciutat acabi.
Donar un ús als pisos buits
Finalment, en el torn de precs i preguntes també vam demanar que els pisos i solars buits que els bancs no volen fer la recepció perquè no volen els rebuts i impostos pendents sobre aquella propietat, i que fa que el seu antic propietari encara hagi de pagar els impostos com l’IBI, puguin ser cedits a l’Ajuntament i que aquest propietari no hagi de fer front a aquest impost. I que famílies d’Amposta que necessiten pisos d’urgència social hi tinguin accés a un cost gairebé 0 per a l’Ajuntament.