Estem publicant la nova SEU ELECTRÒNICA de l'Ajuntament d'Amposta. Preguem disculpeu les molèsties.
Inici L’Ajuntament Empleats públics Ofertes públiques de treball Agent policia local: bases i oferta de treball
publicat el 27/11/2017
Agent Policia Local
Aprovades per Junta de Govern Local, en sessió duta a terme el dia 30 d’octubre de 2017, i publicades al BOPT número 226 de 23 de novembre de 2017, les bases específiques del procediment selectiu per a la provisió de 3 places d’agent interí de la policia local mitjançant el sistema de concurs oposició, es fan públiques per al seu general coneixement.
El termini per presentar les sol·licituds és des del 24 de novembre fins al 14 de desembre de 2017.
La provisió, pel sistema de concurs oposició lliure, de 3 places d’agent interí de la policia local, d’acord amb el supòsit previst en l’article 31.2 c) del Decret 233/2002 i durada equivalent a la situació de substitució que ha originat la vacant, concretament la comissió de serveis dels agents; enquadrades en l’escala d’administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, escala bàsica, grup de titulació C1, dotades amb les retribucions que corresponguin d’acord amb la relació de llocs de treball i la legislació vigent.
Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de complir els requisits següents:
Totes aquestes condicions s’han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds.
Les sol·licituds per prendre part en el procés de selecció s’han de presentar al registre general de l’ajuntament, dins el termini improrrogable de 20 dies naturals a comptar des de l’endemà de la publicació del corresponent anunci de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), i s’han d’adreçar al president de la corporació. També poden presentar-se en qualsevol de les altres formes previstes a l’article 16.4 de la Llei 39/2015, de 1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.
Els aspirants han de manifestar en aquest document que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides en la base segona i es comprometen a prestar jurament o promesa tal com estableix l’article 6 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.
Les sol·licituds han d’anar acompanyades d’un currículum vitae de l’aspirant, de fotocòpies del DNI, dels permisos i dels títols acadèmics exigits a la base segona i de la documentació acreditativa dels mèrits que s’al·leguin per a la fase de concurs. Tots els documents s’han de presentar mitjançant fotocòpies degudament compulsades.
Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, en el termini màxim d’un mes dictarà resolució aprovant les llistes d’aspirants admesos i exclosos. En l’esmentada resolució s’han d’indicar el lloc on es troben exposades al públic les llistes completes certificades d’aspirants admesos i exclosos i s’ha de determinar el lloc, la data i l’hora de començament dels exercicis.
L’esmentada resolució també concedirà un termini de deu dies per a esmenes o reclamacions possibles.
Les errades materials de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d’ofici o a petició dels interessats. Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de trenta dies, transcorregut el qual, sense que s’hagi dictat resolució, les al·legacions s’entendran desestimades i es considerarà elevada a definitiva la llista d’aspirants admesos i exclosos i no caldrà tornar a publicar-la.
El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:
En cas que el secretari no sigui membre del Tribunal, actua amb veu però sense vot.
El tribunal ha d’estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.
La designació del tribunal s’ha de fer pública al tauler d’anuncis de l’ajuntament, com a mínim 15 dies abans de les proves.
El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l’assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.
El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se’ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.
Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria tercera.
La selecció per concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d’experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d’oposició.
El dia, l’hora i el lloc d’inici de la primera prova es publicarà al tauler d’anuncis, com a mínim, amb 15 dies d’antelació.
La data, l’hora i el lloc de realització de la segona prova i següents seran determinats pel tribunal i se’n donarà publicitat juntament amb els resultats de la prova anterior, i per qualsevol altre mitjà, si així ho creu necessari, per tal de facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l’oportuna notificació als interessats.
L’ordre d’actuació dels i de les aspirants, per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s’establirà per sorteig, i es publicarà al tauler d’anuncis de l’ajuntament com a mínim amb 15 dies d’antelació.
Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l’hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.
Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l’interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.
El tribunal valorarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, mitjançant fotocòpies compulsades, d’acord amb el barem següent:
A.1 Per haver exercit com agent de la policia local a l’ajuntament convocant,
per cada mes complert .......................... 0,1 punts, fins a un màxim d’1,5.
A.2 Antiguitat en altres cossos policials:
per cada mes complert .......................... 0,1 punts, fins a un màxim d’1,5.
La puntuació màxima és de 3 punts.
Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d’agent. Fins a un màxim de 3 punts.
B.1 Per Felicitació Col·lectiva ......................... 0,25 punts.
B.2 Per Felicitació Individual ......................... 0,5 punts.
B.3 Per medalla .......................... 1 punt.
C.1 Batxillerat superior o equivalent.................... 0,5 punts.
C.2 Diplomatura universitària o equivalent.......... 1 punts.
C.3 Llicenciatura universitària.............................. 2 punts.
En aquest apartat només podrà puntuar una titulació, màxim 2 punts
D.1 Per cursos organitzats o homologats per l’Escola de Policia de Catalunya, realitzats amb aprofitament, fins a un màxim de 5 punts:
- Per cursos de durada fins a 25 hores:
per cada un......................................... 0,15 punts.
- Per cursos de 26 a 50 hores:
per cada un......................................... 0,25 punts
- Per cursos de 51 a 100 hores:
per cada un ........................................ 0’4 punts
- Per cursos de durada superior a 100 hores:
per cada un........................................ 0,5 punts.
D.2 Per altres cursos o seminaris relacionats amb la professió, realitzats amb aprofitament, fins a un màxim d’1 punt
Per cursos de durada fins a 25 hores:
per cada un......................................... 0,10 punts.
- Per cursos de 26 a 50 hores:
per cada un......................................... 0,15 punts
- Per cursos de 51 a 100 hores:
per cada un ........................................ 0’20 punts
- Per cursos de durada superior a 100 hores:
per cada un........................................ 0,30 punts.
Els aspirants han d’acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos al·legats. Si no ho fan així és computaran com cursos de durada inferior a 25 hores.
Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents, fins a un màxim d’1 punt.
E1. Els certificats acreditatius del nivell de suficiència de català (C1) de la Direcció General de Política Lingüística, d’acord amb la denominació del Decret 3/2014, de 7 de gener, pel qual es modifica el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, o equivalents, es valoren amb 0,5 punts.
E2. Els certificats acreditatius del nivell superior de català (C2) de la Direcció General de Política Lingüística, d’acord amb la denominació del Decret 3/2014, de 7 de gener, pel qual es modifica el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, o equivalents, es valoren amb 1 punt
Les equivalències als nivells esmentats s’estableixen d’acord amb l’Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s’actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística (DOGC núm. 5511, de 23.11.2009), modificada per l’Ordre VCP/233/2010, de 12 d’abril (DOGC núm. 5610, de 19.4.2010).
Els coneixements de llengües estrangeres (alemany, anglès, àrab, coreà, danès, finès, francès, grec, italià, japonès, neerlandès, noruec, portuguès, romanès, rus, suec, turc i xinès) es valoren fins a 3 punts com a màxim, d’acord amb el barem següent:
F.1 Els certificats acreditatius de nivell llindar (B1) del Marc europeu comú de referència (MECR) o equivalent es valoren amb 0,5 punts cadascun.
F.2 Els certificats acreditatius de nivell avançat (B2) del Marc europeu comú de referència (MECR) o equivalent es valoren amb 1 punt cadascun.
F.3 Els certificats acreditatius de nivell de domini funcional efectiu (C1) del Marc europeu comú de referència (MECR) o equivalent es valoren amb 1,5 punts cadascun.
F.4 Els certificats acreditatius de domini (C2) del Marc europeu comú de referència (MECR) o equivalent es valoren amb 2 punts cadascun.
Només es valora el nivell més alt acreditat per la persona participant d’una mateixa llengua estrangera.
La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior als 18 punts.
1r. Exercici. Aptitud física.
Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d’altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l’aspirant. Consta de les subproves que s’especifiquen en l’annex 1 d’aquestes bases.
Per a la realització d’aquesta prova els i les aspirants han de lliurar al tribunal un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar-les a terme amb una antiguitat màxima de 3 mesos a la data de realització de la prova. La no presentació d’aquest certificat comporta l’exclusió automàtica de l’aspirant del procés selectiu.
Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l’assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.
2n Exercici. Coneixement de la llengua catalana.
Consisteix en la realització d’exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d’una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.
Queden exempts de realitzar aquesta els i les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.
Poden restar igualment exempts de realitzar aquesta prova els i les aspirants que, hagin participat i obtingut plaça en algun procés de selecció per a l’accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que es demana, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.
Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l’assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.
3r. Exercici. Prova teòrica
La puntuació màxima d’aquest exercici és de 10 punts.
4rt. Exercici. Psicotècnic
Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandaritzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.
Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil requerit per a l’exercici de les funcions policials.
A criteri del tribunal, es podrà complementar aquest exercici amb una entrevista personal dels aspirants, a fi d’integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d’estar present, com a mínim, un membre del tribunal.
Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l’assessorament de persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.
La falsedat demostrada en les respostes comportarà l’eliminació de l’aspirant.
5è. Exercici. Cas Pràctic
El tribunal facilitarà un supòsit pràctic amb l’objectiu de valorar la capacitat dels aspirants per resoldre problemes d’àmbit policial, identificar infraccions d’àmbit administratiu i penal i de gestió operativa i/o de mobilitat, tot relacionat amb el temari de l’Annex 2. El temps que tindran per resoldre l’exercici serà de 2 hores com a màxim.
El tribunal podrà sol·licitar als aspirants aquells aclariments que consideri oportuns sobre el contingut de l’exercici.
La puntuació màxima d’aquest exercici és de 10 punts, essent obligatori obtenir un mínim de 5 punts per superar-lo.
6è Exercici. Reconeixement mèdic
Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l’existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l’annex 3 d’aquesta convocatòria.
El primer exercici es qualificarà d’apte o no apte
El segon exercici es qualificarà d’apte o no apte.
El tercer exercici es puntuarà entre zero i deu punts. Quedaran eliminats els opositors que obtinguin una qualificació final inferior a 5 punts amb la suma de les dues proves .
El quart exercici es qualificarà d’ apte o no apte.
El cinquè exercici es puntuarà entre zero i deu punts. Quedaran eliminats els opositors que obtinguin una qualificació final inferior a 5 punts.
El sisè exercici es qualificarà d’apte o no apte.
Els professionals als quals s’encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran al tribunal un informe de cada un dels aspirants.
En cas que algun aspirant no superi el cinquè exercici, el tribunal cridarà el següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el realitzi.
Els aspirants proposats hauran de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini màxim de vint dies, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona.
Els qui tinguin la condició de funcionaris públics estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l’organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.
Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.
La relació dels agents interins amb l’entitat local cessarà en les següents circumstàncies:
El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.
Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l’alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l’assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d’acord amb l’article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, potestativament, recurs de reposició en el termini d’un mes a comptar a partir de l’endemà de la seva publicació o notificació, davant de l’alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l’endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’acord amb el que preveu l’article 10 de la Llei esmentada.
Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l’assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d’un mes a comptar a partir de l’endemà de la seva publicació o notificació, recurs d’alçada davant de l’alcalde.
Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.
L’ALCALDE
Adam Tomàs i Roiget
Amposta, 26 d’octubre de 2017
Proves físiques
Consisteix a recórrer, durant el màxim temps possible i a una velocitat progressiva marcada per una cinta magnetofònica, un trajecte d’anada i tornada de 20 metres.
La puntuació d’aquest exercici representarà el 40% de la puntuació total de la prova d’aptitud física.
Dempeus i amb les cames separades, s’agafa la pilota medicinal (3 quilos) amb les dues mans i, de darrera el clatell es llança cap endavant per sobre el cap, sense aixecar el talons ni les puntes dels peus (2 intents)
La puntuació d’aquest exercici representarà el 15% de la puntuació total de la prova d’aptitud física.
Elevació successiva del tronc durant 1 minut amb les cames flexionades, els braços al clatell amb els dits entrecreuats i els peus subjectats.
La puntuació d’aquest exercici representarà el 30% de la puntuació total de la prova d’aptitud física.
Dempeus davant d’una paret i amb el braç estès. Flexió profunda de cames i extensió fins tocar amb la mà el punt més alt de la paret (2 intents).
La puntuació d’aquest exercici representarà el 15% de la puntuació total de la prova d’aptitud física.
Barem d’aptitud física homes
Punts |
Course Navette |
Llançament |
Abdominals |
Salt vertical |
Punts |
---|---|---|---|---|---|
10 |
13 |
12 |
65 |
50 |
10 |
9 |
12 |
11 |
60 |
48 |
9 |
8 |
11 |
10.5 |
55 |
46 |
8 |
7 |
10 |
10 |
50 |
44 |
7 |
6 |
9 |
9 |
45 |
42 |
6 |
5 |
8.5 |
8 |
40 |
40 |
5 |
4 |
8 |
7.5 |
35 |
38 |
4 |
3 |
7.5 |
7 |
30 |
36 |
3 |
2 |
7 |
6.5 |
25 |
34 |
2 |
1 |
6.5 |
6 |
20 |
32 |
1 |
Barem d’aptitud física dones
Punts |
Course Navette |
Llançament |
Abdominals |
Salt vertical |
Punts |
---|---|---|---|---|---|
10 |
>9 |
10 |
55 |
48 |
10 |
9 |
8,5 |
9,5 |
50 |
46 |
9 |
8 |
8 |
9 |
45 |
44 |
8 |
7 |
7,5 |
8,5 |
40 |
42 |
7 |
6 |
7 |
8 |
35 |
40 |
6 |
5 |
6-6,5 |
7.5 |
30 |
38 |
5 |
4 |
5-5,5 |
7 |
25 |
36 |
4 |
3 |
4-4,5 |
6 |
20 |
34 |
3 |
2 |
3,5 |
5 |
15 |
32 |
2 |
1 |
3 |
4 |
10 |
30 |
1 |
Punts |
Course Navette |
Llançament |
Abdominals |
Salt vertical |
Punts |
---|---|---|---|---|---|
10 |
>8 |
9,5 |
50 |
46 |
10 |
9 |
7,5 |
9 |
45 |
44 |
9 |
8 |
7 |
8,5 |
40 |
42 |
8 |
7 |
6,5 |
8 |
35 |
40 |
7 |
6 |
6 |
7,5 |
30 |
38 |
6 |
5 |
5-5,5 |
7 |
25 |
36 |
5 |
4 |
4-4,5 |
6 |
20 |
34 |
4 |
3 |
3,5 |
5 |
15 |
32 |
3 |
2 |
3 |
4 |
10 |
30 |
2 |
1 |
2-2,5 |
3 |
5 |
28 |
1 |
ANNEX 2
TEMARI
Tema A.1 L’Estatut d’autonomia de Catalunya (EAC)
Tema A.2 Les institucions polítiques de Catalunya
Tema A.3 L’ordenament jurídic de l’Estat
Tema A.4 Els drets humans i els drets constitucionals
Tema A.5 Les institucions polítiques de l’Estat
Tema A.6 Els òrgans jurisdiccionals. Poder judicial i Tribunal Constitucional
Tema A.7 L’organització territorial de l’Estat
Tema A.8 La Unió Europea
Àmbit de seguretat i policia
Tema B.1 Les competències de la Generalitat en matèria de seguretat
Tema B.2 El Departament d’Interior
Tema B.3 La coordinació policial
Tema B.4 El marc legal de la seguretat
6.Decret 151/1998, de 23 de juny, de regulació de les juntes locals de seguretat.
Tema B.5 El Codi deontològic policial
Tema C.1 Ordenances Municipals de l’Ajuntament d’Amposta
Tema C.2 Procediment Penal
TEMA C.3 Policia administrativa.
1.Llei Orgànica de protecció de la seguretat ciutadana.
2.Reial _Decret 137/1993, de 29 de gener, pel qual s’aprova el reglament d’armes, especial referència a les definicions, a la classificació de les armes reglamentàries, a les armes prohibides i als tipus de llicències i modificacions.
3.Llei 10/1999, de 30 de juliol sobre el règim jurídic de la tinença de gossos potencialment perillosos:
4.Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives
5.Decret 112/2010, de 31 d’agost, pel qual s’aprova el Reglament d’Espectacles públics i activitats recreatives.
6.ORDRE INT/358/2011, de 19 de desembre, per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i de les activitats recreatives, i al seu Reglament.
TEMA C.4 Policia de Trànsit
1.Reial Decret Legislatiu 339/1990, de 2 de març, pel qual s’aprova el text articulat de la llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària
2.Llei 19/2001, de 19 de desembre, de reforma del RDL 339/1990
3.Reial Decret 13/1992, de 13 de gener, pel qual s’aprova el Reglament General de Circulació, amb especial referència al Títol I, capítol I; Títol II, Capítol I secció 1ª i 4ª, Capítol II, Capítol VI, Capítol VIII, i Capítol IX i Capítol X; Títol III, Capítol II i Capítol VI; Títol IV, Capítol IV I Capítol V
4.Llei 43/1999 d’adaptació de les normes de circulació a la pràctica del ciclisme
5.Reial Decret 772/1997, de 30 de maig, pel qual s’aprova el Reglament general de conductors, amb especial referència al Títol I, capítol I, II, III i Capítol IV secció 1ª i 2ª
6.Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya: Competències locals en matèria de seguretat i trànsit
La legislació policial
ANNEX 3
QUADRE D’EXCLUSIONS MÈDIQUES
—1La dinamometria, amb l’estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.
—2La capacitat vital, obtinguda amb l’espiròmetre, inferior als 3,5,litres en els homes, i als 3 litres en les dones.
—1Aparell circulatori
1.1Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.
1.2Malformacions de cor o de grans vasos.
1.3Lesions adquirides de cor o de grans vasos.
1.4Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.
1.5Insuficiència coronària.
1.6Pericarditis activa o residual.
1.7Insuficiència arterial perifèrica.
1.8Insuficiència venosa perifèrica.
1.9Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.
1.10Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.
—2Aparell respiratori
2.1Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.
2.2Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.
—3Aparell genitourinari
3.1Malformacions o lesions del tracte genitourinari.
3.2Disfuncions urogenitals cròniques.
3.3Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.
3.4Litiasi del tracte urinari crònica.
3.5,Prolapse genital femení. Endometriosi.
—4Aparell digestiu
4.1Malformacions o lesions de l’aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.
4.2Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l’excreció.
4.3Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.
4.4Úlcera gastroduodenal.
4.5,Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).
4.6Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.
4.7Pancreopaties cròniques o recidivants.
—5Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l’exercici de la funció policial.
—6Aparell locomotor
6.1Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l’agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.
6.2Qualsevol altre procés de l’aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l’exercici de les funcions policials.
—7Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós
7.1Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.
7.2Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.
7.3Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.
7.4Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d’intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d’abús en l’orina).
7.5Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.
7.6Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.
7.7Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.
7.8Tremolor. Tics o espasmes.
7.9Trastorns de la son.
—8Glàndules endocrines
8.1Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.
8.2Diabetis mellitus.
—9Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).
—10Òrgans dels sentits
10.1Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.
10.2Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.
10.3Queratotomia radial.
10.4Despreniment de retina.
10.5Estrabisme manifest i no corregit.
10.6Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.
10.7Discromatòpsies.
10.8Glaucoma.
10.9Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l’agudesa visual.
10.10Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35dB o de 4.000 Hz a 45 dB.
10.11Malformacions o lesions de l’oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.
10.12Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.
10.13Trastorns en la parla. Quequesa.
—11Pell, fàneres i glàndules exocrines
11.1Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.
11.2Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.
11.3Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.
11.4Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.
11.5Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.
11.6Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l’exercici de la funció policial.
—12Altres
12.1Processos neoplàsics.
12.2Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques
12.3Malalties autoimmunes.
12.4Diàtesi al·lèrgica.
12.5Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.
Ajuntament d´Amposta · Pl. de l´Ajuntament, 3-4 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 00 57 | ajuntament@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies | RSS de l’Ajuntament
Edifici Lo Sindicat (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 · 43870 Amposta | Tel. 977 70 40 27
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies
Fab Lab TE (Ajuntament d´Amposta) · Av. de la Ràpita, 43 (edifici Lo Sindicat) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 94 50 | fablabte@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies
Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó (Ajuntament d´Amposta)
Adreça provisional: Av. de Sant Jaume 42-52 (Oficina de Turisme - Espai Km 0) · 43870 Amposta | Tel. 977 70 48 21 | bcsja@amposta.cat
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Accessibilitat | Política de cookies