El nostre grup municipal és exemple que des de l’oposició es pot treballar per fer una ciutat millor, tot aportant propostes constructives. En el ple del febrer es van aprovar les bases reguladores d’uns ajuts per al pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) que va proposar i treballar el nostre grup municipal i que van ser acceptades per l’equip de govern actual. De fet, a partir del compromís de treballar i materialitzar aquesta proposta, el nostre grup municipal va donar el seu suport a les ordenances municipals i als pressupostos del 2016. Gràcies a aquesta proposta, que vol fer una discriminació positiva cap als veïns de la ciutat, amb un 1% de la recaptació de l’IBI urbà de l’Ajuntament, uns 65.000 euros, aconseguirem rebaixar aquest impost a unes 3.000 famílies de la ciutat, que són les que viuen al seu habitatge en propietat. Unes tindran una subvenció del 10% (aquelles que viuen en habitatges en propietat amb un valor cadastral inferior a 42.000 euros), mentre que per a d’altres aquesta subvenció serà del 4% (en aquelles amb un valor cadastral superior als 42.000 euros que ja es beneficiaran de la rebaixa del 6% inclosa en les ordenances). Aquesta idea imaginativa ens permet, de cara l’any vinent, poder assumir una rebaixa de fins al 20% a aquests propietaris d’habitatges de primera residència.
Demanem contractar un arquitecte i un enginyer
En el ple de febrer, el nostre grup municipal va reclamar que s’estudii contractar un enginyer i un arquitecte. Sabem que és estrany que un membre de l’oposició reclami a l’equip de govern la contractació de més personal. Però ho fem perquè considerem que és important per al municipi. ¿Per què? Perquè el departament d’Obres i Urbanisme és un dels més importants que hi ha i i si hi ha errors es generen unes pèrdues molt importants. Això està passant. Per exemple, a l’Oficina de Turisme es va fer malament el projecte. Això va suposar una despesa d’unes desenes de milers euros,que junt amb els de la resideècia que són 130000 gairebe arriben a 200000.Una cosa similar va passar al Mercat, on es van demanar subvencions i per errors del departament s’han perdut 300,000 euros. O, també hem vist casos en què s’han retornat diners de subvencions perquè no s’han invertit tots en el projecte. Creiem que s’ha d’invertir en tenir un bon servei, però també en aquelles persones que amb les que podem generar estalvi i eficiència. És el cas, per exemple, del coordinador de Serveis. Suposa una despesa anual de 30.000 euros però amb una sola gestió va observar que l’Ajuntament es gastava 37.000 euros en una despesa supèrflua que ara ha eliminat. No només ha amortitzat el seu sou, sinó que a més ha generat ingressos. És, per tant, una bona inversió. Si volem fer una rehabilitació del casc antic de la ciutat o uns pluvials perquè Amposta no s’inundi quan plou, arreglar el Grau, el Sant Cristòfol i tantes coses més, fa falta personal capacitat per gestionar totes les subvencions de fora. Personal que no cometa els mateixos errors que s’han comés fins ara. Necessitem aquests perfils com el respirar. Si algú diu que no, o ignora la realitat de l’Ajuntament o tant se li’n dóna.
Reclamem que es reaprofiten els excedents dels menjadors escolars
En el ple ordinari del febrer també vam reclamar a l’equip de govern que estudii iniciar un programa municipal de reaprofitament i canalització d’excedents alimentaris dels menjadors escolars dels centres educatius d’Amposta cap a col·lectius que estan en situació de vulnerabilitat segons el diagnòstic de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta, amb l’objectiu també d’iniciar aquest programa el primer semestre del 2016 com a prova pilot.